ארגון הבטיחות האירופאי, יורו NCAP, ביצע במהלך החודש החולף מבחן לתפקוד מערכות הבטיחות השונות בקרב שלושה דגמי פנאי: רנו אוסטרל (שהגיע לאחרונה לישראל), ניסאן ארייה ואלפא רומיאו טונאלה. בעוד שני הדגמים הראשונים קיבלו ציון "טוב מאוד", זה האחרון הסתפק ב"בינוני".
בארגון בחנו את תפקוד מערכות הבטיחות, מהירות התגובה שלהם לתנאי הדרך המשתנים, וכן את מידת המידע שמוצג לנהג בלוח המחוונים או בתצוגה העילית.
הדגם המצטיין ביותר היה רנו אוסטרל, שקיבל ציון "טוב מאוד" וציוני משנה של 77% בסיוע לנהג ו-92% בגיבוי שלו. בארגון ציינו כי מערכות הבטיחות תפקדו באופן מרשים, אך העירו שסנכרון בקרת השיוט האדפטיבית למערכת הניווט מאט בהתאם לתנאי הדרך רק לפני כיכרות אך לא בצמתים. בנוסף, בארגון אמרו כי התצוגה לנהג לא נהירה מספיק.
דגם נוסף שקיבל את הציון המרבי היה ניסאן ארייה החשמלי, אך עם ציוני משנה נמוכים במעט של 77% בסיוע לנהג ו-86% בגיבוי. בארגון העירו כי בקרת השיוט האדפטיבית מתקשה לזהות עצם נייח הממוקם לאחר עיקול בכביש, ומערכת תיקון הסטייה מתפקדת באופן ראוי רק עד מהירות של כ-80 קמ"ש, ובמהירויות גבוהות יותר של 100-120 קמ"ש פעולתה "סבירה" בלבד.
אלפא רומיאו טונאלה נבחן גם הוא, והסתפק בציוני משנה של 54% בסיוע לנהג, 76% בגיבוי הנהג, וציון סופי "בינוני". בארגון מדגישים כי הדגם נבחן עם חבילת הבטיחות הבסיסית, והציון מתייחס אליה בלבד. הרכב לא כלל תצוגה עילית, ובקרת השיוט האדפטיבית אינה נעזרת במערכת הניווט. הציון ירד על הצגה לא מספקת של מידע לנהג, תגובה איטית של בקרת השיוט האדפטיבית והבלימה האוטונומית מול עצמים נייחים, ומערכת ההתחמקות ממכשול לא הרשימה. מנגד, בארגון שיבחו את שמירת הנתיב, שגם במהירות של 120 קמ"ש בכביש מפותל הציגה יכולות מרשימות.