שוק רכבי העבודה שונה מהותית מרכבי נוסעים פרטיים, ומתמודד עם קשיים ייחודיים לו במעבר להנעה ירוקה. זאת מכיוון שמשקל הסוללות הגבוה מגביל את כמות הסחורה שניתן להעמיס – מה שפוגע ביעילות החברות. מנגד, מנועי הדיזל אינם יעילים בנסיעה עירונית מרובת עצירות – תוואי אופייני לרכבי שילוח וחלוקה – מה שמגדיל את צריכת הדלק ופליטת המזהמים שלהם.
בגלל מגבלות אלו, ועד שיימצאו הפתרונות המלאים, יצרנים אירופאים החלו להציג דגמים חשמליים המיועדים לשימוש עירוני, ובכך פותרים את בעיית מנועי הדיזל שם. יחד עם זאת, השימוש העירוני מאפשר להתקין סוללות קטנות וקלות יותר, וכך לשמור על כושר העמסה ראוי. רנו היא המצטרפת החדשה לשוק המתעורר, ומציגה סדרה של שלושה דגמים מסחריים חשמליים.

כל שלושת הדגמים מתבססים על פלטפורמת "סקייטבורד" חשמלית, ייעודית ומודולרית, שפותחה במסגרת פרויקט "פליקס" – שיתוף פעולה בין רנו, וולוו משאיות וחברת התובלה הצרפתית CMA CGM. לדברי רנו, הפלטפורמה החדשה מספקת גמישות בהתאמה לצרכים שונים וקישוריות משופרת. שני אלו חוסכים הן בעלויות הייצור עבור רנו עצמה, והן בעלויות התפעול והתחזוקה לחברות שירכשו את הרכבים.
נציין כי בשלב זה מדובר בפרטים ראשוניים וחלקיים. הדגמים יגיעו לייצור במהלך 2026, ומעט לפני כן יתפרסם המידע המלא על סביבת הנהג, יחידות ההנעה וטווחי הנסיעה.

רנו טראפיק אי-טק
הדגם החשוב ביותר מבין השלושה, הוא הדור החדש והרביעי של המסחרית הבינונית טראפיק (Trafic) – שיתחרה בפולקסווגן ID.BUZZ, סיטרואן ג'מפי ועוד.
בשלב זה רנו מפרסמת רק תמונות של גרסת וואן סגורה, אך די ברור כי בהמשך יהיו גם גרסאות נוסעים וכן גרסאות אורך שונות – כמקובל בקטגוריה. לדברי רנו, גובה של עד 1.9 מטרים יאפשר לרכב להיכנס גם לחניונים תת קרקעיים במרכזי הערים, וקוטר סיבוב של 10.3 מטרים מקביל לסופר-מיני קליאו ומקל על התמרון ברחובות צפופים.
רנו אסטפט אי-טק
הדגם השני הוא מסחרית גדולה בשם אסטפט (Estafette), שמתחרה במרצדס ספרינטר, פיאט דוקאטו ופורד טרנזיט. נזכיר כי לרנו יש דגם נוסף בקטגוריה זו, מאסטר, וגם לו יש גרסה חשמלית, ובשלב זה לא ברור מה יעלה בגורל כפילות זו.
גם דגם זה מוצג בגרסת וואן, וסביר להניח כי בהמשך יצטרפו גרסאות נוספות לייעודים שונים. אורך הרכב 527 ס"מ, רוחבו 192 ס"מ ועם גובה של 260 ס"מ רנו מבטיחה כי גם נהג בגובה 1.9 מטרים יוכל לעמוד בנוחות באזור המטען.
לתא הנהג יש משני צדדיו דלתות הזזה חשמליות, כדי להתמודד עם המידות המגודלות באזורים צפופים, וכן כדי להקל על הנהג העובד בפעולה המתבצעת פעמים רבות ביום. מאותן סיבות, לאזור המטען יש תריס גלילה חשמלי במקום דלתות שגרתיות.
רנו גואלט אי-טק
הדגם האחרון בהכרזה של רנו הוא גואלט (Goelette). נתוני המידות לא פורסמו, אך ככל הנראה הן יהיו דומות לטראפיק. ההבדל יהיה במבנה הרכב, שכאן הוא פתוח ומודולרי. ברנו אומרים כי הדגם יציע גרסת קבינה ושלדה חשופה עבור לקוחות הזקוקים למרכב בהתאמה אישית, קבינה וארגז מטען נפרד, או גרסה עם ארגז רכינה – למשל עבור הובלת חומרי גלם לאתרי בניה במרכזי הערים.