ב.מ.וו מודיעה על הרחבת שיתוף הפעולה עם טויוטה בפיתוח מערכות הנעה מבוססות מימן. לדברי החברה, בשנים הקרובות השתיים יפתחו יחד את "הדור הבא" של הנעה באמצעות מימן, ומותג היוקרה יציג רכב ראשון בייצור סדרתי שעושה שימוש בטכנולוגיה זו בשנת 2028.
ב.מ.וו מתעניינת בהנעת מימן כבר יותר מ-20 שנה, וב-2004 חשפה דגם קונספט ראשון עם שימוש בה. במהלך השנים שחלפו מאז הציגו הגרמנים גם גרסאות מימניות לסדרה 7 ול-X5, אך בשני המקרים מדובר ברכב נסיוני לבדיקות ומחקרי החברה ולא בדגם אותו לקוחות יכולים לרכוש.

לעומתה, טויוטה מציעה כבר 8 שנים את המיראי – אך רק בשווקים בהם יש תשתית תדלוק במימן כמו יפן, קליפורניה ומספר מדינות בודדות באירופה. בהודעת החברה לא מפורט סוג ההנעה, ונציין כי יש שני סוגים עיקריים – שאת שניהם טויוטה מקדמת. לראשונה מנוע בעירה פנימית בדומה לדגמי בנזין ודיזל, אך חומר הבעירה הנכנס אליו הוא מימן. הסוג השני והמעט יותר נפוץ הוא תא דלק מימני, שבו תהליך כימי בין המימן הנאגר במיכלים לבין חמצן שנשאב מסביבת הרכב יוצר חשמל – שמוזן למנוע חשמלי רגיל בדומה לרכבים חשמליים המצויידים בסוללה.
למרות ההתעקשות של טויוטה (ויצרנים נוספים), כיום המימן מתקשה להיכנס לשוק הרכב כמקור אנרגיה זמין. זאת בעקבות עלויות הייצור הגבוהות של "מימן ירוק" (המיוצר בתהליך שאינו מזהם את הסביבה, להבדיל מ"מימן אפור"), קשיים בשילוח ואתגרי האחסנה בתחנות התדלוק. כדי לגבור על מכשולים אלו, בטויוטה וב.מ.וו אומרים כי ישתפו פעולה עם חברות אנרגיה שייצרו ויספקו את המימן.
