מרצדס משיקה את אחד הדגמים החשובים עבורה לשנים הקרובות – הדור החדש של משפחתית הסדאן-קופה CLA. למרות המידות הקטנות יחסית להיצע של מרצדס, ובתור כרטיס הכניסה שנועד למשוך לקוחות חדשים, מדובר בספינת דגל טכנולוגית שמציגה חידושים רבים – ואלו יגיעו בהדרגה לדגמים נוספים. מיבואנית מרצדס, חברת כלמוביל, נמסר כי CLA החדשה תגיע לארץ ברבעון האחרון של השנה.
פלטפורמה ומידות
ה-CLA היא המכונית הראשונה שעושה שימוש בפלטפורמת MMA החדשה. לדברי מרצדס, זו תוכננה להנעה חשמלית אך יכולה לאכלס ביעילות גם מנועי בעירה פנימית – עם או בלי סיוע חשמלי. בפלטפורמה החדשה כל המרכיבים מבוססי תוכנה (MB.OS החדשה), וכך המנועים, ניהול הסוללה, מערכות הבטיחות, מסכי המולטימדיה ושאר מערכות הרכב – כולן יוכלו להתחדש ולהתשפר במהלך חיי הרכב באמצעות עדכוני OTA.
ל-CLA מידות של 472.3 ס"מ לאורך, רוחב של 185.5 ס"מ, גובהה 146.8 ס"מ ובסיס הגלגלים משתרע על 279 ס"מ. כלומר, הגובה ובסיס הגלגלים צמחו בכ-6 ס"מ ביחס לדור היוצא, ושאר הנתונים גדולים בכ-2 ס"מ צנועים. נפח תא המטען עומד בכל הגרסאות על 405 ליטר (לעומת 460 בדגם הקודם), ובגרסאות החשמליות יש גם תא מטען קדמי בנפח מרשים של 101 ליטרים נוספים. כבעבר, המתחרה הישירה של ה-CLA היא ב.מ.וו סדרה 2 גראן קופה, אך גם גרסת הסדאן של אאודי A3 נמצאת בסביבה.
מנועים
בשלב זה מרצדס מציגה לדגם שתי גרסאות חשמליות, והחברה מרחיבה על היעילות המרשימה שלהן. זאת הודות לפיתוחים שנלמדו בדגם הקונספט EQXX ויז'ן כגון מנוע אחורי המשודך לתיבת שני הילוכים, המשופרת את היעילות במהירות גבוהה. בנוסף, הבלימה הרגנרטיבית פועלת בהספק גבוה של עד 200 קילוואט – ויש לה ארבעה מצבים כולל נהיגה בדוושה אחת.
לגרסת הבסיס 250EQ יש מנוע יחיד ואחורי המפיק 270 כ"ס ו-34.1 קג"מ, ומספק תאוצה של 6.7 שניות. לגרסת ההנעה הכפולה 350EQ 4MATIC נוסף מנוע קדמי, ההספק המשולב עומד על 350 כ"ס ו-52.5 קג"מ, והתאוצה מתקצרת ל-4.9 שניות. לשתי הגרסאות מהירות מרבית של 210 קמ"ש, וסוללות חדשות לחלוטין. אלו מציעות צפיפות אנרגטית גבוהה ב-20% ועלות ייצור נמוכה ב-30% ביחס לסוללות הנוכחיות של החברה, פועלות במתח גבוה של 800V והודות לכך תומכות בטעינה אולטרה מהירה בהספק של 320 קו"ט. טעינת AC אפשרית בקצב של 11 קו"ט, וכמו כן יש תמיכה ב-V2L להפעלת מכשירי חשמל חיצוניים ו-V2G להעברת חשמל לרשת הביתית. עם קיבולת (נטו) של 85 קוט"ש, מתקבל טווח נסיעה מרשים של עד 771 ק"מ בגרסת ההנעה הכפולה, וארוך אף יותר בגרסת ההנעה האחורית: עד 792 קילומטרים.
עבור לקוחות שאינם יכולים או מעוניינים לעבור לרכב חשמלי, מרצדס מציגה גם גרסאות בנזין לדגם. לאלו מנוע טורבו בנזין 1.5 ליטר חדש, ותיבה דו-מצמדית עם 8 הילוכים, חדשה גם היא, שבתוכה משולב מנוע חשמלי כחלק ממערך מיקרו היברידי 48V. בגרסאות ההנעה הקדמית יש 135 או 163 כ"ס, לגרסת ההנעה הכפולה יש 190 כ"ס, ונתוני הביצועים טרם פורסמו.
עיצוב ואבזור
חיצונית, ה-CLA משלבת בין קווי המרכב של הדור היוצא, חלקים מדגמי הבנזין המוכרים של המותג, חלקים אחרים מסדרת EQ החשמלית – ואפילו אלמנטים מדגם הקונספט שקדם לה – כמו למשל חתימת התאורה.
בפנים, לעומת זאת, העיצוב חדש לחלוטין ודומה רק לדגם הקונספט. לדשבורד עיצוב זקוף וחיפוי זכוכית, והקונסולה המרכזית נקיה וחלקה. רשימת האבזור הארוכה כוללת, בין היתר, לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 10.25", מערכת מולטימדיה עם מסך 14.6" ואופציה למסך מול הנוסע בגודל 14". למערכת המולטימדיה יש קישוריות מלאה, הזרמת מדיה, ולטענת מרצדס זו המכונית הראשונה בעולם שהסייעת הקולית שלה משלבת בין Chat GPT של חברת OpenAI ל-Gemini של גוגל – כדי לספק לנהג את המידע העשיר ביותר.
לסיום, מרצדס מבטיחה כי בהמשך השנה יצטרפו שלל גרסאות חדשות: מרכב סטיישן-קופה (שוטינג ברייק), גרסאות פלאג-אין על בסיס אותו מנוע בנזין, גרסה חשמלית בסיסית עם סוללת LFP בנפח 58 קוט"ש, וגם גרסאות AMG ספורטיביות.