בשנת 1996 רנו חשפה את סניק, שהיה מראשוני קטגוריית המיניוואנים הקומפקטיים. במהלך השנים שווק גם בגרסאות "גרנד" מוארכות עם 7 מושבים ובגרסאות שטח עם גחון מוגבה והנעה כפולה, וכעת מוצג בתערוכת מינכן הדור החמישי שנקרא סניק אי-טק. הדור החדש נוטש את הקטגורייה הגוועת, והופך לדגם פנאי קומפקטי חשמלי. מיבואנית רנו נמסר כי עדיין לא ידוע מתי יגיע הסניק לישראל.
הדור החדש מבוסס על פלטפורמת CMF-EV החשמלית, ומציע מידות של 447 ס"מ לאורך, רוחבו 186.4 ס"מ, גובהו 157.1 ס"מ ובסיס הגלגלים באורך של 278.5 ס"מ. כלומר, הסניק מקביל לאוסטרל עם מנועי הבנזין, וממוקם מעל מגאן אי-טק בסדרת הדגמים החשמליים של המותג. העיצוב החיצוני כולל קווים חדים בחזית ובפרופיל, בהתאם לשפת העיצוב הנוכחית של רנו – אליה נחשפנו בקליאו המחודשת ודגם הפנאי-קופה רפאל.
לסניק אי-טק שתי גרסאות הנעה. הבסיסית מצויידת במנוע חשמלי-קדמי שמפיק 170 כ"ס ו-28.5 קג"מ, וניזון מסוללה בקיבולת של 60 קוט"ש. נתוני הביצועים עומדים על תאוצה 0-100 קמ"ש של 9.3 שניות, מהירות מרבית של 150 קמ"ש וטווח נסיעה של יותר מ-420 ק"מ. לגרסה הבכירה מנוע חזק יותר עם 220 כ"ס ו-30.6 קג"מ, וסוללה גדולה יותר בנפח של 87 קוט"ש. בהתאם, התאוצה למאה אורכת 8.4 שניות, המהירות המרבית 170 קמ"ש וטווח הנסיעה "מעל 620 ק"מ".
לשתי הסוללות טעינת AC של 11 קו"ט, אותה ניתן לשדרג בתוספת תשלום ל-22 קו"ט; טעינת DC אפשרית בקצב של 130 קו"ט בגרסת הבסיס, ו-150 קו"ט בבכירה. לדברי רנו, מדובר בסוללות NMC חדשות מתוצרת LG, המציעות צפיפות אנרגטית גבוהה יותר ומשאבת חום כסטנדרט המסייעת לשמור על טמפרטורה אידאלית.
לתא הנוסעים עיצוב המוכר משאר דגמי רנו העדכניים, ולדברי החברה הוא שומר על יתרונות המיניוואן עם מרווח לנוסעים, חלונות גדולים ושלל פתרונות אחסון. כדוגמא הם מציינים את משענת היד המרכזית מאחור, שכוללת תא אחסון, מחזיקי כוסות, שקע טעינה והתקן ייחודי להחזקת סמארטפון או טאבלט.
רשימת האבזור כוללת מסך 12.3" ללוח המחוונים, מולטימדיה עם מסך 12", מערכת הפעלה אנדרואיד אוטומוטיב עם שירותי רשת, עדכוני OTA, חנות אפליקציות וחיבור אלחוטי לממשקי השיקוף, אפליקציה לשליטה מרחוק, מערכת ניווט מקורית עם תכנון מיקום וזמני טעינה ואפשרות לסינון עמדות טעינה על פי מחיר ואופציה לרמת גימור "Espirt Alpine" עם פריטי עיצוב ואבזור ספורטיביים.