ל-BYD הסינית נוצר מעמד של יצרנית עממית עם שלל דגמים חשמליים במחיר נגיש. כעת היא חושפת שני דגמים חדשים, שנועדו להעלות את מעמדה. אמנם לא מדובר במתחרה חדשה למותגי יוקרה נחשבים, מולם BYD מחזיקה את מותגי יאנג-וואנג ודנזה, אלא יותר במיצוב מול מותגי הפרימיום-טק הרבים.
פלטפורמה ומידות
שני הדגמים הם מכונית הסלון האן L ורכב הפנאי הגדול טאנג L. למרות השם, אין קשר לדגמים המוכרים שימשיכו להימכר במקביל, ושני הדגמים מתבססים על פלטפורמה חדשה בשם Super e-platform. האן L דומה במידותיה להאן, ומתחרה בזיקר 001 וטסלה מודל S עם מידות של 505 ס"מ לאורך, 196 ס"מ לרוחב, גובה של 150.5 ס"מ ובסיס גלגלים שמשתרע על 297 ס"מ.
הטאנג L ארוך יותר מטאנג המוכר, ומתחרה באקספנג G9, קיה EV9 וכדומה. האורך הכולל עומד על 504 ס"מ (+7 ביחס לטאנג), בסיס הגלגלים באורך של 295 ס"מ (+13), רוחבו 199.6 ס"מ וגובהו 176 ס"מ. הטאנג L יוצע עם שבעה מושבים במבנה 2-3-2, או עם שישה מושבים כאשר בשורה השניה יש מושבי קפטן נפרדים עם כיוון חשמלי.
מנועים וסוללה
ב-BYD גאים לספר כי המנועים של שני הדגמים פותחו עבור המותג היוקרתי יאנג-וואנג, וזולגים כעת לדגמים זולים יותר. המנועים יכולים לפעול בסל"ד גבוה במיוחד (יותר מ-30,500) לאורך זמן מבלי להתחמם יתר על המידה, וכך לספק מהירות מרבית גבוהה מהמקובל בדגמים חשמליים.
לדגמי ההנעה האחורית יש 675 כ"ס ומהירות מרבית שמגיעה ל-240 קמ"ש. בגרסאות ההנעה הכפולה המנוע האחורי מפיק 780 כ"ס, ויחד עם המנוע הקדמי מתקבלים לא פחות מ-1,090 כ"ס. דגם הפנאי טאנג L מזנק תוך 3.6 שניות ומגיע עד ל-265 קמ"ש, והאן L מזנקת ב-2.7 שניות והמהירות המרבית הגיעה במבחני החברה ל-305 קמ"ש. עם זאת, בדגמים הסדרתיים המהירות מוגבלת אלקטרונית ל-270 קמ"ש.
יחד עם צמד הדגמים, BYD הציגה סוללות LFP חדשות עם טכנולוגיה מתקדמת וטעינה אולטרה מהירה. הסוללות פועלות במתח גבוה במיוחד של 1,000V, ותומכות בטעינה אולטרה מהירה בהספק 1 מגה-וואט (שהם 1,000 קילו-וואט). מדובר בקצב הטעינה הגבוה ביותר בשוק הרכב הפרטי, אך נציין כי בתחום הרכב הכבד הוא קיים כבר מספר שנים. לטענת החברה, טעינה בהספק כזה דומה לזמן תדלוק של רכב בנזין, ומוסיפה תוך 5 דקות כ-400 קילומטרים לטווח הנסיעה; טעינה מ-10% ועד 80% דורשת 6.5 דקות בלבד בתנאים אופטימליים.
רגע לפני ההתלהבות, חשוב לציין כי הספק הטעינה המרבי זמין רק בחיבור לעמדת טעינה ייעודית של BYD, ובימים אלו החברה מקימה רשת חדשה ברחבי סין. עמדות אלו כוללות שני כבלי טעינה, ורק בחיבור של שניהם בו זמנית מתקבלת הטעינה המרבית. בתנאים אחרים, תיאלצו להסתפק בטעינה של 800 קו"ט. עם זאת, נפח הסוללה וטווחי הנסיעה של הדגמים טרם פורסמו.
עבור לקוחות שלא השתכנעו ממהירות הטעינה ועדיין לא מעוניינים ברכב חשמלי מלא, BYD תציע את הדגמים גם עם הנעת פלאג-אין. לזו מנוע טורבו בנזין 1.5 ליטר עם 156 כ"ס הפועל בעיקר כגנרטור, וקיבולת הסוללה לא פורסמה. לגרסת ההנעה הקדמית 272 כ"ס וטווח חשמלי של 170 ק"מ, בעוד גרסת ההנעה הכפולה מוסיפה מנוע אחורי, מפיקה בסך הכל 544 כ"ס, ומספקת תאוצה של 3.9 שניות ו-145 ק"מ בלי זיהום.
עיצוב ואבזור
העיצוב החיצוני והפנימי מוכר משאר דגמי המותג, אך שומר על קווים נקיים ואלגנטיים יותר. בנוסף, BYD מבטיחה כי איכות החומרים וההרכבה גבוהות יותר, ורשימת האבזור ארוכה. בין היתר, היא כוללת כיוון חשמלי, חימום, אוורור ועיסוי למושבים בשתי השורות הקדמיות, חימום להגה (ובטאנג L גם בשורה השלישית), תא אחסון עם שליטה על הטמפרטורה עבור מזון או תרופות, צמד משטחי טעינה, בקרת אקלים מפוצלת ל-3, תצוגה עילית עם מציאות רבודה, מערכת מולטימדיה עם מסך מסתובב 15.6", מתלי אוויר אדפטיביים ונהיגה אוטונומית ברמה גבוהה המתבססת בין היתר על חיישן לידאר.